Plugga juridik på distans

By axel Studier Inga kommentarer till Plugga juridik på distans

Jag läste en juridisk introduktionskurs och en fortsättningskurs på distans. Det räckte för att stilla min nyfikenhet kring juridiken (men väckte tanken om att skriva en bok om vardagsjuridik för unga). Men det finns förstås flera andra fristående juridiska kurser och hela juristprogram att läsa.

Tips! Om du vill läsa ett helt juristprogram, men saknar betygen för att komma in, ska du läsa om UJIKEN längre ner på sidan!

www.antagning.se kan du läsa mer om olika kurser och utbildningar och hitta länkar till de olika skolorna. Här nedan är viktiga datum för ansökningarna till sommaren och hösten 2019.

Viktiga datum för ansökan till sommaren 2019

20 februari Webbanmälan öppnar.
15 mars Sista anmälningsdag.
1 april Sista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse om du inte är svensk medborgare, medborgare i nordiskt land eller något av länderna i EU/EES eller Schweiz. Men du måste ladda upp papper som visar ditt medborgarskap.
Mars-april När din anmälan granskats får du ett mail om att kontrollera dina uppgifter.
29 april Antagningsbeskedet kommer.

Viktiga datum för ansökan till hösten 2019

15 mars Webbanmälan öppnar.
15 april Sista anmälningsdag.
7 maj Sista dag att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsbefrielse om du inte är svensk medborgare, medborgare i nordiskt land eller något av länderna i EU/EES eller Schweiz. Men du måste ladda upp papper som visar ditt medborgarskap.
April-juni När din anmälan granskats får du ett mail om att kontrollera dina uppgifter.
20 juni Sista kompletteringsdag.
11 juli Du får antagningsbesked som du måste svara på för att behålla din plats eller reservplacering.
26 juli Sista svarsdag.
1 augusti Andra antagningsbeskedet skickas ut. Du behöver inte svara om du vill behålla din plats eller stå kvar som reserv.

UJIKEN – Utvidgad juridisk introduktionskurs

Om du saknar betygen för att söka och komma in på ett juristprogram erbjuder Lunds universitet kursen Utvidgad juridisk introduktionskurs. Kursen sker på distans (förutom den avslutande tentan då du måste vara i Lund eller Stockholm) och tar emot alla behöriga sökanden. Det fina med den här kursen är att de 20 bästa studenterna erbjuds en plats på juristprogrammet i Lund.

Du kan läsa mer om kursen på www.lu.se.

Axel

  • Share:

Leave a comment