2018 års studentpresent – Bok om vardagsjuridik


Boktips till studenten: Vardagsjuridik för unga – Ta kontroll över ditt liv (innan någon annan gör det)

Du funderar alltså på att ge bort en bok i studentpresent – bra! Det finns förstås många utmärkta böcker att välja mellan, men om du vill att studenten i fråga ska gå ut i vuxenlivet med kunskaper om allas våra gemensamma spelregler ska du ge hen Vardagsjuridik för unga – Ta kontroll över ditt liv (innan någon annan gör det). Boken har sålde slut förra året men har nu tryckts på nytt!

Boken tar till exempel upp saker som:

  • Vad är ett avtal och hur ingår man ett?
  • Vad gör man om något man köpt gått sönder?
  • Vad innebär allemansrätten?
  • Om något går sönder; vem ersätter vad och vem?
  • Vad ska göras för att ta körkort?
  • Varför är anställningsbevis viktigt, och hur startar man eget företag?

Bokens titel är bokens löfte till läsaren: efter att ha läst boken kommer studenten ha större koll på läget, när hen nu kan sina egna och andras rättigheter och skyldigheter. Hen kommer få en obeskrivligt skön känsla av kontroll!

Bäst pris på boken hittar du hos Bokus (131 kr).

Vem är jag som skrivit boken?

Jag heter Axel af Petersens, och när jag som 24-åring läste en juridisk introduktionskurs på universitetet avlöste aha-upplevelserna varandra. Jag kände så starkt att ”det här borde någon ha sagt tidigare!”. Jag hade varit vuxen i sex år men aldrig fått den här användbara juridiken presenterad för mig i högstadiet eller gymnasiet. Boken är därför mitt sätt att på ett enkelt och lättläst sätt dela med mig av kunskaperna om vardagsjuridik till ungdomar och andra som vill lära sig mer om sina rättigheter och skyldigheter. Självklart är boken faktagranskad av en mängd organisationer och myndigheter.

Jag är inte jurist, och jag tycker inte heller att man ska behöva vara det för att få lära sig den här vardagsjuridiken som alla i samhället har användning av. Därför blir det här mitt (i allra högsta grad partiska) boktips till studenten och dig!

Som sagt, bäst pris hittar du hos Bokus (131 kr), men Adlibris (134 kr) och Akademibokhandeln (169 kr) har den också.

Hör av dig på axel(at)vardagsjuridik.com om du har några frågor!

Bästa hälsningar,
Axel